Skip to Content

Portfolio

Dit is geen volledig portfolio, maar een indruk van verschillende artikelen en projecten. Bent u op zoek naar een specifiek onderwerp? Of wilt u weten of Zeehaas ook over een bepaald onderwerp schrijft? Bel of mail mij dan gerust.   

Selecteer een opdrachtgever:

AD · Augustijn · Erasmus MC · KP-EMV · Longwijzer · Mediator · Monitor · REALmag · VWN · ZonMw

Selecteer een categorie:

artsen · filosofie · gezondheidszorg · internationaal · journalistiek · maatschappij · medisch · nationaal · patiënt · psychologie · techniek · wetenschap

Gezocht op: Monitor

Trainingskamp tegen asbestkanker

Het aantal asbestkankerpatiënten neemt de komende vijf jaar toe. Met chemotherapie is hun levensverwachting krap een jaar. Het Erasmus MC stuurt nu afweercellen op trainingskamp voordat ze in het echt de strijd aangaan met tumorcellen.

opdrachtgever: monitor

Speurtocht naar de geheimen van stamcellen

Stamcelonderzoek kent veel potenties en heeft al geleid tot succesvolle toepassingen, zoals beenmergtransplantatie. Maar stamcellen hebben nog lang niet al hun geheimen prijsgegeven.

opdrachtgever: monitor

Afkicken van ziekenhuissfeer

Een tussenstation voor langdurig zieke kinderen die intensive care in het Erasmus MC-Sophia achter de rug hebben en op den duur naar huis mogen. Faith, nu twee, deed haar voordeel met kinderzorgvoorziening Pallieterburght, buiten Rotterdam.

opdrachtgever: monitor

Patiënten oordelen – artsen: favoriet of niet

Wat maakt dat een patiënt een arts goed vindt?
Volgens vier patiënten draait om: inhoudelijke ruggespraak, het gevoel dat een dokter met je meeleeft, persoonlijke belangstelling, elkaar kunnen vertrouwen.

opdrachtgever: monitor

College door patiënt

Bart Gremmer (24) heeft Duchenne spierdystrofie, een ziekte waarbij de spieren langzaam afbreken. Achter deze ‘jongen in rolstoel’ schuilt een intelligente twintiger die jaarlijks een gastcollege geeft in het Erasmus MC. “Ik wil studenten meegeven hoe belangrijk het is om je in te leven in de situatie van de patiënt.”

opdrachtgever: erasmus-mc monitor