Skip to Content

Portfolio

Dit is geen volledig portfolio, maar een indruk van verschillende artikelen en projecten. Bent u op zoek naar een specifiek onderwerp? Of wilt u weten of Zeehaas ook over een bepaald onderwerp schrijft? Bel of mail mij dan gerust.   

Selecteer een opdrachtgever:

AD · Augustijn · Erasmus MC · KP-EMV · Longwijzer · Mediator · Monitor · REALmag · VWN · ZonMw

Selecteer een categorie:

artsen · filosofie · gezondheidszorg · internationaal · journalistiek · maatschappij · medisch · nationaal · patiënt · psychologie · techniek · wetenschap

Gezocht op: Longwijzer

Eén ingreep, blijvend meer lucht

Een technische methode die een specifieke zenuwbaan in de longen uitschakelt, moet COPD-patiënten meer lucht geven en dat betekent een nieuwe behandeling voor COPD.
Als de ingreep lukt, werkt deze beter dan medicijnen, zegt longarts Dirk-Jan Slebos.

opdrachtgever: longwijzer

Spits vermijden of niet?

Bij een longziekte heb je meer last van uitlaatgassen dan een gezond persoon. Maar wat is erger: in korte tijd veel uitlaatgassen inademen of in langere tijd een beetje?

opdrachtgever: longwijzer

Astma online – virtuele kliniek

Even inloggen om je medicatie te checken, te zien hoe het met je astma gaat of je arts een vraag te stellen. Voor kinderen met astma is dat over een tijdje mogelijk. Hartstikke fijn, want dankzij de virtuele astmakliniek hoeven ze waarschijnlijk minder vaak naar het ziekenhuis voor controle.

opdrachtgever: longwijzer